عدهای این نامه را اعتراف دادستان سابق به دست داشتن در وقایع کهریزک میدانند و عدهای نیز میگویند این نامه نباید به بهانهای برای فرار وی از عواقب قانونی تخلفاتی که مرتکب شده است تبدیل شود زیرا در آن صورت
چیزی شبیه آنچه بر قبر حجر بن عدی نوشته شده است اتفاق خواهد افتاد. بر قبر حجر بن عدی نوشته بودند این قبر حجر بن عدی رضیالله عنه است که به دستور معاویه رضیالله عنه به علت خودداری از بدگوئی به علی
رضیالله عنه به قتل رسید. مردم متحیر بودند که چگونه میشود قاتل و مقتول و آمر همه رضیالله عنه باشند!
و در اینجا هم همه میپرسند چگونه است که مقتولین شهیدند و آمر که دادستان وقت باشد بیگناه است و با مباشران هم که کسی کاری ندارد؟
از انتخابات ریاستجمهوری سال 88 تا امروز، هفت سال و چند ماه میگذرد در حالی که ابعاد گوناگون سیاسی، اجتماعی، امنیتی و قضایی آن همچنان چالشبرانگیز است و مورد بحث قرار میگیرد. نامه عذرخواهی سعید مرتضوی از رهبری انقلاب، خانواده جانباختگان و ملت ایران از بابت وقایع کهریزک که یکشنبه گذشته منتشر شد، آخرین رونمایی از چنین چالشی را نمایندگی میکند.
شخصیت نیرومند مدعیالعموم آن سالها که براساس قانون، عرف و تعریفهای نوشته و نانوشته، بالاترین فرد صاحب مسوولیت در راستای حفظ جان و مال و ناموس و در یک کلمه امنیت به قول معروف ملک و ملت در پایتخت به حساب میآمد و فردی که پس از عزل از مقام دادستانی، در تامین اجتماعی صاحب مقام شد و سپس نامش وارد چندین و چند پرونده مالی و حقوقی شد و به ویژه در پرونده موسوم به کهریزک که همچنان مطرح است.سعید مرتضوی پس از هفت سال و چند ماه از حادثه کهریزک که با شکایت اولیای جانباختگان، صاحب پرونده در دستگاه قضایی کشور شد و اینک تنها یکی از شاکیان همچنان پایداری میکند، تازه یادش آمده که به عنوان مدعیالعموم پیشین عذرخواهی کند؛ لزوم چنین تواضع و خشوع و در یک کلمه ابراز تاسف و تاثر و اعتذار به قول خودش را چگونه میتوان تعبیر کرد.