نشر این خبر با ذکر منبع: www.sarzaminjavid.com شایسته است
پس از دنیای مجازی اینبار مردم در دنیای واقعی نسبت به عمل شنیع ماموران عربستانی واکنش نشان دادند. تعداد بسیاری از مردم دیروز با تجمع مقابل سفارت این کشور خواستار لغو سفرهای عمره شدند
آفتاب یزد- سارا علایی: "حرم امن الهی کجاست؟" این سوال یکی از تجمعکنندگان معترض مقابل سفارت عربستان بود؛ سوالی که مطمئنا همه ما جواب آن را میدانیم: "کعبه".در حالی که این حرم امن به لطف(!) ماموران عربستانی حالا دیگر به معنای واقعی کلمه ناامن شده است. هنوز دوهفته بیشتر از تجاوز دو مامور در فرودگاه جده به دو نوجوان مُحرم و میهمان خانه خدا نگذشته است. شاید باید به جای آن دو نوجوان یا پدر و مادرشان باشیم تا بفهمیم این دو هفته شوم و هولناک چگونه گذشته است! کابوسی تلخ که تا دنیا دنیاست داغ این اتفاق نحس و غیرانسانی بر دل قربانیان معصوم 13 و 15سالهاش سنگینی خواهد کرد. درد این مصیبت آنقدر جانکاه است که کم و بیش همه مردم ایران داغدار آن شدهاند؛ جنایتی که صدها بار بدتر کشتن جسم افراد است چراکه این تعرض روح آن دو نوجوان را روزی هزاربار خواهد کشت. با این وجود اما نتیجه این جنایت هولناک و عمل حیوانی (چراکه معاون وزیر خارجه عربستان نیز این عمل شنیع را "حیوانی" خوانده است) چیزی نبوده جز چند واکنش، تهیه و تدوین طرح یک فوریتی نمایندگان برای لغو حج عمره تا حصول اطمینان از امنیت حجاج ایرانی و در نهایت ادامه حج عمره به شرط برخورد با متخلفان حادثه فرودگاه جده! چنانچه سرپرست حجاج ایرانی اعلام کرد: "باید متخلفان این حادثه به اشد مجازات برسند و استمرار سفرهای عمره مفرده به عملکرد مقامهای سعودی در برخورد با این موضوع بستگی دارد." در حالی که از اولین ساعات رسانهای شدن خبر حادثه فرودگاه جده خیلیها گمان میبردند لااقل سازمان حج و زیارت واکنشی در خور توجه در این باره داشته باشد و در کمترین حالت برای مدت کوتاهی سفرهای عمره لغو شود در حالی که تا کنون خبری از این برخورد یا واکنش یا لغو نشده است.
ما طلبکاریم یا عربستان؟
بعد از گذشت چند روز از جنایت فرودگاه جده و در حالی که با وقوع این مصیبت بزرگ شیرینی تعطیلات عید برای مردم زهر شده بود خبر از پرتاب سنگ به سوی اتوبوس حامل زائران ایرانی داغ حادثه فرودگاه جده را دوچندان کرد. این بار نیز واکنش مسئولان مربوطه چیزی نبود جز توجیه؛ چنانچه معاون سازمان حج و زیارت ایران در گفتگو با تلویزیون این کشور با اشاره به موضوع حمله به زوار ایرانی در عربستان در واکنش به این موضوع نیز اظهار داشت: "این حادثه بدون برنامه یزی قبلی بوده و توسط چند کودک انجام شده است." از سوی دیگر بعد از بی واکنش ماندن برخورد دو مامور عربستانی با دو نوجوان ایرانی و ادامه سفرها به مکه بلافاصله بعد از این حادثه، عربستان این بار اقدام به لغو پروازهای بسیاری از زائران ایرانی طی سه روز اخیر به دلیل عدم صدور ویزا از سوی عربستانیها از جمله دو پرواز اصفهان-جده و شیراز- جده کرده است! گویی ما بدهکاریم و عربستان طلبکار. لازم به ذکر اینکه برخورد خصمانه عربستان با ایران مسبوق به سابقه بوده؛ چراکه اسفند سال پیش بود که ناگهان رسانهها از لغو 50 درصد پروازهای عمره به دلیل کاهش 50 درصدی صدور ویزا از سوی دولت عربستان خبر دادند. این موضوع در حالی بود که به گفته رئیس سازمان حج و زیارت "دلیلی برای کاهش در روند صدور روادید زائران وجود ندارد." امامجمعه مشهد نیز با بیان اینکه " در جریان فرودگاه جده نیز برخوردی شخصی با یک فرد ایرانی نبود بلکه این مسئله نیز صد در صد سیاسی است" معتقد است:" همیشه برای زوار ایرانی در جریان سفر به عربستان مشکلاتی پیش میآید اما اینکه یک مامور سعودی در مقام اجرای ماموریت خود در فرودگاه بخواهد دست به اقدامی ناهنجار بزند نشان از این دارد که این مسئله یک جریان سیاسی است و این مامور حتما برای این کار دستور داشته است."
واکنش گسترده مردم
نکته حائز اهمیت در این میان واکنش مردم برخلاف برخورد منفعلانه برخی مسئولان مربوطه به ماجرای فرودگاه جده به ویژه در رسانههای مجازی و اجتماعی است؛ به گونهای که به محض علنی شدن این موضوع تلخ سیل انتقادات و محکوم کردن عمل شنیع ماموران پلیس عربستانی به مهمترین پیامهای رد و بدل شده در شبکههای موبایلی و اجتماعی تبدیل شد که همه پیامها از یک درخواست حکایت دارد؛ برخورد مقتضی با اعمال توهینآمیز دولت عربستان؛ برخوردی از جنس لغو سفر به حج عمره. چنانچه شکرخدا موسوی نماینده اهواز پیشنهاد داده: "حج عمره به مدت دو سال تعطیل شود." درخواست لغو موقت حج عمره در پی آزار و اذیت دو نوجوان چنان در بین مردم شدت گرفته که حتی نماینده گرمسار در مجلس در اعتراض به حوادث فرودگاه جده سفر صبح دیروز( شنبه) خود و خانوادهاش به عمره مفرده را لغو کرد.
از سوی دیگر سایت عصر ایران با طرح این سوال که "آیا با لغو چند ساله "حج عمره" موافقید؟" به نظرسنجی از مردم پرداخته است. جالب آنکه در این نظرسنجی تا لحظه تنظیم گزارش، 90.13 درصد جواب "بله" ، 6.63 درصد "خیر" و 3.23 درصد "نظری ندارم" است. لازم به ذکر اینکه تعداد کل آرا تا زمان درج خبر 19483 نفر بوده است.
نکته دیگر واکنش آیتالله مکارم شیرازی به حادثه فرودگاه جده است. چنانچه وی اعلام کرد:" آیا باید به هر ذلتی تن داد تا به یک مستحب عمل کرد؟ "سوالی که با هر عقل و منطقی و دین و مذهب و مرامی حساب کنیم پاسخ آن "نه" است در حالی که همچنان این سفر بدون وقفه پابرجاست و جالب آنکه دولت عربستان تاکنون حتی برای خالی نبودن عریضه هم یک عذرخواهی خشک و خالی تحویل ملت ایران و خانواده دو نوجوان آزاردیده نداده و تنها یک مسئول عالیرتبه سعودی بیان کرده:" ما جز به اشد مجازات آنها هرگز رضایت نخواهیم داد و شما را در جریان موعد آن قرار خواهیم داد تا خانواده قربانیان از نزدیک شاهد آن باشند." قولی که بیشک تنها یک "وظیفه" است و بس و هیچ گاه مرهمی برای آلام بیحد و اندازه دو نوجوان آزار دیده، خانواده قربانیان و البته مردم ایران- که تا به خاطر خواهند داشت ماتمزده چنین اهانتی هستند- نخواهد بود.
حج عمره باید لغو شود
شاید دور از انصاف باشد اگر همذاتپنداری مردم با این دونوجوان را فقط به ارسال پیام و ابراز انزجار از اقدام دو مامور عربستانی در فرودگاه جده محدود کنیم؛ چراکه باز هم گروه زیادی از مردم تهران؛ کسانی که داغدار جنایت جده هستند صبح دیروز(شنبه 22 فروردین) به صورت خودجوش و برای محکوم کردن این حادثه اقدام به برپایی تجمع اعتراضی پرداختند.آنها با تجمع در مقابل سفارت عربستان خواستار رسیدگی به بیحرمتی نسبت به دو نوجوان ایرانی شدند.تجمعکنندگان با شعارهای "عزا عزاست امروز ایرانی با غیرت صاحب عزاست امروز"، "الله اکبر"، "بی شرف حیا کن، خاک ما رو رها کن" و... اعتراض خود را نسبت به این بیحرمتی اعلام کردند.تجمعکنندگان که اغلب از قشر جوان بودند پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته بود "در این جنگهای جناحی، دین ما، غیرت ما ، ناموس ما دارد گم میشود"، "دولت متجاوز" و... در دست داشتند.همچنین تجمعکنندگان که خواستار تعطیلی سفارت عربستان در ایران بودند فریاد میزدند "حج عمره باید لغو شود".این تجمعکنندگان با سردادن شعار حمایت حمایت از روحانی درخواست کمک کردند.آنها همچنین با سینهزنی و سر دادن شعار "عزا عزاست امروز" خواستار مجازات سریع عاملین تعرض به دو نوجوان ایرانی شدند.تجمع کنندگان همچنین خواهان پاسخگویی سفارت عربستان در رابطه با تعرض به دو نوجوان ایرانی شدند.حاضرین در این تجمع سرود "ای ایران ای مرز پرگهر" را یکصدا خوانده و پرچمهای ایران را بر بالای سرشان تکان میدادند.عده دیگری با سر دادن شعار "حیدر حیدر" پرچم سبزی که روی آن یا امیرالمومنین نوشته بود را تکان میدادند.هر از گاهی جمع ساکت شده و مجدداً یکصدا خواستار تعطیلی سفارت عربستان در ایران شدند و شعار دادند "ارتش 20 میلیونی بپاخیز بپاخیز"، "برادر بسیجی پس رگ غیرتت کو"،" نیروی انتظامی حمایت حمایت"، "روحانی حمایت حمایت"، "تا پرچمو نگیریم ما از اینجا نمیریم"، "وزارت خارجه حمایت حمایت".
همچنین دو جوان از فنسهای دیوار مجاور سفارت بالا رفته و چند پلاکارد را با مضامین اعتراض به تعرض به دو نوجوان ایرانی روی دیوار نصب کردند.به گزارش ایسنا، این تجمع به صورت خودجوش برگزار شده و هر لحظه بر تعداد تجمعکنندگان افزوده میشد. هرچند نیروی انتظامی مانع از حضور مردمی در این تجمع نمیشد اما بر اساس وظیفه ذاتی و قانونی خود مانع نزدیک شدن جمعیت به ساختمان سفارت عربستان میشد.این تجمع که از ساعت 9 صبح دیروز از طریق فراخوان مردمی در شبکههای مجازی آغاز شده بود حدود ساعت 12:15 با افزایش نیروهای انتظامی و درخواست آنها از معترضان برای ترک محل پایان یافت.
خبری از لغو نیست!
و حالا با وجود همه این اتفاقات و همصدایی مردم برای لغو موقت حج عمره همچنان خبری از لغو نیست که نیست. چنانچه معاون سازمان حج و زیارت اعلام کرد:" رئیس سازمان حج با رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دیدار و گفتگو داشته، اما در این دیدار هیچ درخواستی مبنی بر لغو عمره از سوی این کمیسیون مطرح نشده است." جالب آنکه برخی مسئولان دست روی دست گذاشته و تنها بیان میکنند ما خواستار اشد مجازات متخلفان فرودگاه جده هستیم در حالی که حتی یک کودک دبستانی هم میداند که این موضوع خواسته همه مردم ایران است و حالا و در این شرایط بغرنج که از یک سو روح جمعی به دنبال جنایت جده خدشهدار شده و از سوی دیگر عربستان با لغو پروازهای ایران دست پیش گرفته تا پس نیفتد، بهترین و عاقلانهترین کار لغو سفر حج عمره است، چراکه از یک سو واکنش محکمی به دولت عربستان خواهد بود و اینگونه خواهند فهمید که مردم ایران ذلت نمیپذیرند، از سوی دیگر ارز کمتری از کشور به جیب وهابیون میرود و نتیجه دیگر اینکه هزینه این سفر مستحبی خرج نیازمندان و مستحقان میشود. به قول معروف "چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است"...
چنانچه مقام معظم رهبری نیز عنوان کردهاند: « اگر از من سوال کنند کسی ثروتی تولید کند برای اینکه بیست نفر یا صد نفر انسان را که زندگیشان سرشار از محرومیت است، به نوا برساند، یا مثلاً فرض بفرمایید که پنجاه نفر را که در فلان شهر زندگی میکنند و در آرزوی یک بار زیارت قبر مطهر علیبنموسی الرضا در حسرتند و نتوانستند بروند، اینها را با ثروتش به زیارت ببرد، این بهتر است یا با همین پولی که میخواهد با آن تولید ثروت کند، ده سال پشت سر هم عمره برود، بنده به طور قطع و یقین و بدون هیچ تردید خواهم گفت اولی مقدم است. حالا هر سال عمره نرود. تولید ثروت فی نفسه ممدوح است؛ اگر با نیت کمک باشد، آن وقت حسنه الهی هم هست؛ اجر الهی و اخروی هم دارد.»