
در دولت قبل قرار بر اعتراض به همخوانی خانمها و آقایان نبود
1393/11/27
ایران:علی جنتی در برنامه ویژه سیامین جشنواره موسیقی فجر درباره انتقادها به تک خوانی و همخوانی زنان:
در دولت قبل قرار بر اعتراض به همخوانی خانمها و آقایان نبود
برنامه ویژه سیامین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، شامگاه شنبه 25 بهمن ماه با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عباس آخوندی وزیر مسکن و شهرسازی، جمعی از مدیران، مسئولان نهادها و سازمانها و هنرمندان کشورمان در تالار وحدت تهران برگزار شد.
علی جنتی در حاشیه اجرای ویژه جشنواره موسیقی فجر درباره هجمههایی که این روزها نسبت به موسیقی صورت میگیرد گفت: مسائلی که طی چند وقت اخیر به عنوان تک خوانی خانمها مطرح شده هیچ پایه و اساسی ندارد. تا به امروز به آلبومی که تکخوانی خانمها در آن وجود داشته باشد از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز داده نشده است؛ هر چیزی هم بوده به صورت همخوانی بوده است. وی در ادامه افزود: بعضی از مراجع محترم بر اساس همین گزارشهای نادرستی که به آنها داده شده بود اعتراضاتی داشتند. ما دغدغههای مراجع محترم و نگرانیهایی را که برخاسته از انگیزههای دینی آنهاست درک میکنیم و به سخنان آنها نیز احترام میگذاریم؛ ولی در عین حال همانطورکه پیشتر سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز اعلام کرده باید صریح بگویم که تاکنون ما به هیچ آلبوم تکخوانی بانوان مجوز ندادهایم و هر چه بوده همخوانی بوده است. لذا باید به این نکته توجه شود که برخیها دروغپردازی نکنند.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که در دوران دولت قبل کنسرتها و آلبومهای همخوانی آقایان و خانمها به همین صورتی که امروز انجام میشود صورت میگرفت اما چرا آن زمان برخی جریانها هیچ ایرادی نمیگرفتند، گفت: مواردی در دولت گذشته وجود داشت که همخوانی خانمها با آقایان به صورتی بوده که صدای خانمها بر صدای آقایان غلبه داشته است منتهی در آن زمان قرار نبوده اعتراضی بکنند و در این مقطع قرار است که اعتراض کنند. پیروز ارجمند مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی در این مراسم از مسئولان و برگزارکنندگان جشنواره و نیز هنرمندان تشکر کرد و از آغاز به کار ارکستر سمفونیک تهران خبر داد. همچنین علی ترابی درباره روند برگزاری جشنواره توضیحاتی ارائه کرد. وی ضمن اشاره به میزبانی سیامین جشنواره موسیقی فجر از 1200 موزیسین و 57 هزار نفر تماشاگر گفت: این جشنواره در هفت سالن شهر تهران و نزدیک به یکصد نوبت اجرا برنامههایش را به علاقهمندان ارائه میکند. ترابی افزود: همچنین جشنواره همزمان در هفت استان کشور برگزار میشود و امکان استفاده تعداد بیشتری از هموطنان را فراهم میآورد.
دبیر اجرایی جشنواره به حضور گروههای موسیقی از کشورهای آلمان، هلند، استونی، تونس، سوئیس، عراق، اتریش، ایتالیا، ارمنستان و امریکا اشاره کرد و گفت: فضای دیپلماسی فرهنگی کشور موجب شد که گروههای بیشتری خواهان حضور در جشنواره موسیقی فجر باشند اما فضا و شرایط جشنواره امکان دعوت از گروههای بیشتر را فراهم نمیکرد. ترابی افزود: جشنواره موسیقی فجر یکی از قدیمیترین و بزرگترین جشنوارههای موسیقی دنیا و بزرگترین جشنواره موسیقی در منطقه محسوب میشود. این رخداد موسیقایی اگر مهربانی و توجه بیشتری ببیند، میتواند به اعتباری بیش از آنچه دارد، دست پیدا کند.
دبیر اجرایی جشنواره به نقش تأثیرگذار موسیقی در فرازهای مختلف تاریخ کشورمان از جمله، دوران انقلاب، دفاع مقدس، تأثیر پرشور موسیقی در دستاوردهای علمی، فرهنگی و ورزشی اشاره کرد و گفت: افتخار خدمتگزاری به هنرمندانی را داریم که دین خود را به بهترین شکل به ارزشها و کشور ادا کردهاند. برنامه ویژه سیامین جشنواره بینالمللی موسیقی با اجرای گروههای سازینه «رستاک»، ارکستر فیلارمونیک تهران و محمد علیزاده در تالار وحدت برگزار شد.