نشر این خبر با یاد ناشر"سرزمین جاوید" شایسته است
سازمان بینالمللی شفافیت از صعود ۵ پله ای ایران در رده بندی کشورهای جهان از نظر شاخص ادراک فساد خبر داد در عین حال اعلام کرد وضعیت فساد اداری و اقتصادی در ایران طی سال ۲۰۱۵ نسبت به سال قبل از آن بهبودی نداشته است.
سازمان بین المللی شفافیت در جدیدترین ردهبندی کشورهای جهان بر اساس شاخص ادراک فساد اعلام کرد ایران بین 167 کشور رتبه 131 را از این نظر به دست آورده است.
بر اساس این گزارش که بر پایه آمار سال 2015 تهیه شده است نمره ایران از نظر شاخص ادراک فساد 27 اعلام شده است که نسبت به سال قبل افزایش یا کاهشی نداشته است.
شاخص ادراک فساد میزان فساد اداری و اقتصادی در کشورها را نشان میدهد و برای هر کشور نمرهای از صفر تا 100 بر اساس این شاخص تعیین میشود. هرچه این نمره بیشتر باشد دلالت بر فساد کمتر است.
با وجود عدم بهبود وضعیت فساد در ایران رتبه این کشور در رده بندی جهانی از نظر فساد 5 پله بهبود داشته و ایران بین 167 کشور رتبه 131 را بدست آورده است. در گزارش سال قبل رتبه ایران بین 175 کشوری که مورد بررسی قرار گرفته بودند 136 اعلام شده بود.
برخی کارشناسان گزارشهای سازمان بین المللی شفافیت را قابل استناد و بهدور از جهت گیریهای سیاسی نمیدانند و در این زمینه به جایگاه رژیم صهیونیستی در ردهبندیهای آن اشاره میکنند که بهرغم فساد گسترده مقامات سطوح بالا و پایین صهیونیست، این رژیم میان کشورهای دارای فساد کم قرار میگیرد. در گزارش امسال رتبه 33 و نمره 61 به رژیم اسرائیل داده شده است.
دانمارک، فنلاند و سوئد در رتبههای اول تا سوم جهان بر اساس شاخص ادارک فساد قرار گرفتهاند. نمره دانمارک از این نظر 91 اعلام شده است.
سازمان شفافیت بین المللی در جدیدترین گزارش خود (2015)ایران را یکی از فاسدترین کشورهای منطقه معرفی کرده است. در این گزارش گفته شده که از میان ۱۶۸ کشور مورد بررسی در جهان، ایران در رتبه ۱۳۰ قرار گرفته است.
عراق و افغانستان در رتبههای پایین تری هستند ولی دیگر کشورهای همسایه ایران در وضعیت بهتری قرار دارند.
سازمان شفافیت بین المللی هر سال با بررسی عملکرد نهادهای دولتی و خدماتی، سیستم قضایی و احزاب سیاسی کشورهای مختلف جهان، وضعیت فساد اداری و مالی آنها را ارزیابی میکند.
در گزارش جدید این سازمان ایران با کشورهایی مانند کامرون، پاراگوئه، اوکراین، نپال و نیکاراگوئه همردیف است. دانمارک در صدر جدول قرار دارد و سومالی بعنوان فاسدترین کشور معرفی شده است.
بر اساس تازه ترين گزارش سال 2006 سازمان بين المللي شفاف سازي، در 163 كشور جهان، ايران در شاخص فساد گريزي مسئولان دولتي و سياسي (سلامت اقتصادي) رتبه 106 را كسب كرد كه در مقايسه با رتبه 93 سال گذشته 13 پله تنزل نشان ميدهد.
سازمان بين المللي شفاف سازي كه هر ساله رتبه كشورهاي جهان را در شاخص مفاسد مالي و اقتصادي اعلام مي كند، امسال نيز اين شاخص را در 163 كشور جهان اعلام كرد و برآورد اين سازمان از شاخص فساد بر اساس آمارهاي جمع آوري شده و گزارش شده طي سالهاي 2005 و 2006 انجام شده است.
اين گزارش كه از سال 1995 تاكنون هرساله از سوي سازمان بين المللي شفاف سازي منتشر مي شود، براساس 12 كار تحقيقاتي توسط 9 نهاد بين المللي تنظيم شده است و سطح شيوع مفاسد مالي و اقتصادي را در بخش دولتي كشورها مورد ارزيابي قرار مي دهد.
گزارش سال 2006 سازمان بين المللي شفاف سازي با تاكيد ويژه بر رابطه بين فقر و فساد تدوين شده و تاكيد كرده است كه رابطه بسيار قوي بين اين دومقوله وجود دارد.
هاگوتي لابله رئيس سازمان بين المللي شفاف سازي در خصوص اين گزارش گفت: فساد مالي ميليونها نفر را در جهان به كام فقر برده است و عليرغم اين كه قوانين مبارزه با فساد از يك دهه گذشته تصويب شده است، ولي هنوز اقدامات زيادي براي نجات انسانها از فقر و فساد بايد صورت گيرد.
سازمان بين المللي شفاف سازي نمره مبارزه با فساد را در كشورها از يك تا ده مشخص مي كند كه نمره ده نشان دهنده كمترين فساد و نمره يك نشان دهنده بيشترين فساد است.
ايران در گزارش سال 2006 نمره 7/2 را از ده كسب كرده كه در مقايسه سال گذشته 2/0 كاهش يافته و به يك معني وضعيت ايران در خصوص مبارزه با مفاسد بدتر شده است و دامنه تغيير نمره فساد اقتصادي ايران نيز بين 3/2 تا 1/3 اعلام شده است.
اين در حالي است كه ايران در گزارش سال 2005 نمره 9/2 را از ده كسب كرده و بين 159 كشور در رتبه 93 قرار گرفته بود.
ايران در گزارش سال 2004 در بين 146 كشور در رتبه 88 قرار گرفته بود.
در گزارش سال جاري فنلاند، ايسلند و نيوزلند نمره هاي 6/9 را از ده كسب كردند و به ترتيب به عنوان سالم ترين كشورها از نظر مسئولان دولتي و سياسي شناخته شدند.
اين در حالي است كه در سال جاري هايتي با نمره 8/1 از ده فاسد ترين كشور از نظر مسئولان دولتي و سياسي ارزيابي شده است.
در سال 2005 ايسلند با كسب نمره 7/9 از ده رتبه اول كمترين فساد پذيري را كسب كرده بود و چاد نيز با كسب نمره پايين 7/1 در رتبه آخر قرار گرفته بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، دانشگاه كلمبيا، واحد اطلاعات اقتصادي لندن، مركز بين المللي اطلاعات تجاري خاورميانه، گروه بازرگاني بين المللي و مركز تحقيقات جهاني بازار گزارشي از فساد دولتي در ايران به سازمان بين المللي شفاف سازي ارايه كردند.
بر اساس گزارش سال 2006، از نمره كامل ده كه حاكي از اقتصاد كاملا" سالم است، 75 درصد كشورها از مجموع 163 كشور جهان نمره كمتر از پنج گرفتهاند كه حاكي از شايع بودن فساد دولتي در اكثر كشورهاي جهان است و 71 كشور نير نمره كمتر از 3 اخذ كردند.
نكته قابل توجه گزارش سال جاري اين است كه وضعيت مبارزه با فساد در كشورهاي آمريكا،برزيل، كوبا، اسرائيل، اردن، لائوس، سيشل،ترينيداد و توباگو و تونس در مقايسه با سال قبل بسيار بدتر شده است و در عوض كشورهاي الجزاير، چك، هند، ژاپن، لاتيو، لبنان، ماريتيوس،پاراگوئه، اسلووني، تركيه، تركمنستان و اروگوئه رتبه بهتري را در مقايسه با سال گذشته كسب كردند.
در گزارش سال 2006 تنها كشورهاي ايسلند، فنلاند، نيوزلند، دانمارك، سنگاپور، سوئد و سوئيس نمره هاي بالاتر از 9 كسب كرده اند.
اين گزارش حاكي است: وضعيت فساد مسئولان اسرائيل در مقايسه با سال گذشته بدتر شده است و اين رژيم كه در سال گذشته در رتبه 28 قرار گرفته بود، در سال جاري به رتبه 34 تنزل كرد، اين در حالي است كه موقعيت آمريكا نيز در مقايسه با سال گذشته 5 پله تنزل كرد و اين كشور در رتبه 22 قرار گرفت. فارس
ایران در گزارش سال ۲۰۰۷ نمره ۵/۲ را از ده كسب كرد دامنه تغییر نمره فساد اقتصادی ایران نیز بین ۲ تا ۳ اعلام شده است.
ایران در گزارش سال ۲۰۰۶ نمره ۷/۲ را از ده كسب كرده و بین ۱۶۳ كشور در رتبه ۱۰۶ قرار گرفته بود.
در گزارش سال جاری كشورهای دانمارك، فنلاند و نیوزلند نمره های ۴/۹ را از ده كسب كردند و به ترتیب به عنوان سالم ترین كشورها از نظر مسئولان دولتی و سیاسی شناخته شدند.
این در حالی است كه در سال جاری كشورهای سومالی و میانمار با نمره ۴/۱ از ده فاسد ترین كشورها از نظر مسئولان دولتی و سیاسی ارزیابی شده است.
در سال ۲۰۰۶ فنلاند با كسب نمره ۶/۹ از ده رتبه اول كمترین فساد پذیری را كسب كرده بود و هایتی نیز با كسب نمره پایین ۸/۱ در رتبه آخر قرار گرفته بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، دانشگاه كلمبیا، واحد اطلاعات اقتصادی لندن، مركز بین المللی اطلاعات تجاری خاورمیانه، گروه بازرگانی بین المللی و مركز تحقیقات جهانی بازار گزارشی از فساد دولتی در ایران به سازمان بین المللی شفاف سازی ارایه كردند.
بر اساس گزارش سال ۲۰۰۷، از نمره كامل ده كه حاكی از اقتصاد كاملا" سالم است، ۴۰ درصد كشورها از مجموع ۱۸۰ كشور جهان نمره كمتر از سه گرفته اند كه حاكی از شایع بودن فساد دولتی در این كشورها است.
نكته قابل توجه گزارش سال جاری این است كه وضعیت مبارزه با فساد در كشورهای اتریش، بحرین، بلیز، بوتان، اردن، لائوس، ماكائو، مالت، عمان و تایلند در مقایسه با سال قبل بسیار بدتر شده است و در عوض كشورهای نامیبیا، سیشلز، آفریقای جنوبی، سوازیلند، كاستاریكا، كرواسی، كوبا، جمهوری چك، ایتالیا، رومانی و سورینام رتبه بهتری را در مقایسه با سال گذشته كسب كردند.
در گزارش سال ۲۰۰۷ تنها كشورهای دانمارك، فنلاند، نیوزلند، سنگاپور، سوئد، ایسلند، هلند و سوئیس نمره های بالاتر از ۹ كسب كرده اند.آفتاب
تسنیم