نشر این خبر با یاد ناشر"سرزمین جاوید" شایسته است
همین چند وقت پیش بود که محسن تاج افروز، دادستان دادسرای عمومی و انقلاب آران و بیدگل از ممنوعیت ورود گردشگران و تورهای مختلط به منطقه بین المللی گردشگری مرنجاب و شهر زیرزمینی نوش آباد از توابع شهرستان آران و بیدگل خبر داد. شایعات منتشر شده در ایام محرم درباره عملکرد برخی از گردشگران در منطقه مرنجاب موجب به وجود آمدن این موضوع شد. همین موضوع هم اتفاقاً باعث شد تا دو هفته بعد پلیس راهنمایی و رانندگی، در حالی که قرار بود این محدودیت تنها شامل مرنجاب شود،32 گردشگر را ابتدای نایین متوقف کند و به آنها اجازه ورود به شهر را ندهد، تنها به این جرم که زن و مرد کنار هم در اتوبوس نشسته بودند. حالا اما هنوز یکی دو ماه از این مسئله نگذشته بود که دیروز خبر عجیبی روی خروجی خبرگزاری ها قرار گرفت؛ خبری که حکایت از اجاره دادن کویر مرنجاب به بخش خصوصی می کرد. اینگونه که جواد صدیقیان سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل به خبرگزاری ایسنا گفته است؛ طبق قرارداد و تفاهمی که بین شرکت تعاونی دهیاران شهرستان با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منعقد شد، بهرهبرداری از منطقه مرنجاب و کاروانسرای مرنجاب به مدت 12 سال در اختیار این شرکت قرار داده شد.
وی اظهار داشت: طبق این توافقنامه شرکت تعاونی دهیاران موظف است مبلغ ده میلیارد ریال برای ساماندهی وضعیت حال حاضر مرنجاب در مدت 9 ماه انجام دهد و به مدت 11 سال و سه ماه نیز به عنوان بهره بردار ماهانه 61 میلیون ریال با افزایش سالانه 20 درصد به مبلغ اجاره به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پرداخت کند.
صدیقیان با اشاره به برگزاری جلسات متعدد برای بهبود وضعیت گردشگری در شهرستان آران و بیدگل به ویژه در منطقه مرنجاب
خاطر نشان کرد: برای بحث تکمیل جاده مرنجاب مهلت 45 روزهای به اداره کل راه و شهرسازی داده شده تا ساماندهی مقدماتی جاده را انجام دهد.
وی تصریح کرد: همچنین برای نصب علایم راهنمایی و رانندگی اعتبار 500 میلیون ریال اختصاص یافته که هنوز محقق نشده و هنوز کار خاصی برای نصب علایم انجام نشده است.
صدیقیان خاطر نشان کرد: برای ورود گردشگران نیز با برنامه ریزی انجام شده هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و گردشگران با حفظ موازین اسلامی و رعایت اصول اخلاقی میتوانند از موهبتهای الهی واقع در کویر مرنجاب استفاده کنند.
وی ادامه داد: برای رونق گردشگری در منطقه مرنجاب نیاز به یک عزم جدی و هماهنگی سایر دستگاه با مدیریت کویر مرنجاب که در حال حاضر در حوزه اختیارات فرماندار شهرستان است، میباشد.
شایان ذکر است؛ منطقه گردشگری کویر مرنجاب به عنوان یک منطقه نمونه گردشگری در کویر مرکزی ایران واقع است. این منطقه دارای جاذبههای خاص گردشگری مانند کویر، رملهای بلند ریگ، ماسههای بادی، دریاچه نمک و کاروانسرای تاریخی شاه عباسی است./ نصف جهان
به کانال سرزمین جاوید بپیوندید : telegram.me/sarzaminjavid
با اعتباری بیش از ۵۰ میلیون تومان از محل مدیریت بحران استان؛
تابلوهای مسیرنما در منطقه نمونه گردشگری مرنجاب نصب شد
رییس اداره راه و شهرسازی آران و بیدگل از نصب یکهزار و ۲۰۰ تابلوی مسیرنما و علائم راهنمایی در مسیر منطقه نمونه گردشگری مرنجاب آران و بیدگل خبر داد.
به گزارش ایرنا مجتبی آراسته به ضرورت بهسازی جاده این منطقه نمونه گردشگری اشاره کرد و افزود: به منظور افزایش ضریب ایمنی جاده مرنجاب، بهویژه در شرایط بد آب و هوایی، کاهش تصادفات جادهای، مشخص نمودن حریم راه، دید کافی بهخصوص در پیچها و هدایت و راهنمایی هرچه بهتر گردشگران اقدام به نصب تابلوهای مسیرنما شد.
آراسته با اشاره به طول ۵۵ کیلومتری جاده مرنجاب گفت: این مسیر به صورت کامل خاکی و دارای پیچهای خطرناک است، به همین جهت نصب تابلوها الزامی بوده و برای خرید و نصب تابلوها و تجهیز جاده بیش از ۵۰۰ میلیون ریال از محل مدیریت بحران استان اصفهان هزینه شده است.
وی همچنین از تامین اعتبار و راهاندازی شبکه بیسیم اداره راه و شهرسازی و امکان برقراری ارتباط با مرکز مدیریت راهها و ادارات شهرهای همجوار در این منطقه خبر داد.
۲۵۰۰ گردشگر داخلی و خارجی هر هفته از جاذبههای دیدنی و گردشگری کویر مرنجاب دیدن میکنند.
کویر مرنجاب در شمال شهرستان آران و بیدگل در استان اصفهان قرار دارد، جاذبههای گوناگون و منحصربه فرد این منطقه کویری از شمال به دریاچه نمک آران و بیدگل و از غرب به دریاچه نمک منتهی میشود.
این منطقه در ایام مختلف سال گردشگران و ماجراجویان زیادی را برای گردشگری به سمت خود میکشاند وگاه به دلیل آشنا نبودن تعدادی از گردشگران و مخاطرات موجود در آن باعث گم شدن مسافران و حتی خطرات جانی را برای آنان به همراه داشته است.